Agn til Augustenborg Fjord

Agn til Augustenborg Fjord

Agn til Augustenborg Fjord og havørrederne deri kan læses om her. Der er flere blink og kystwoblere, som fungerer til fjordens havørreder, men disse har vist sig mest stabile/givtige året rundt.

Den udødelige klassiker – OGP Silling.

Denne agn til Augustenborg Fjord, Ole Gregersens Silling, fungerer på mange måder ligesom Knægten og omvendt. Blinket flakker fra side til side, samt op og ned. I et spinstop roterer blinket.

Sillingen har enormt mange havørreder på samvittigheden fra hele landet – Augustenborg Fjord, er bestemt ingen undtagelse.

Farverne der fanges med i den kolde tid, er bla. Hundestejlen – sort/rød – Pattegrisen (OGP variant) – samt kobberflake/sort og Børsteormen.

Om sommeren er det bl.a. farver/varianter som sølv – ALU. Tobisen 2 – Glittersilden – hvid – sort/ALU, som er givende.

En OGP Silling kan fiskes med i alle vanddybder. Den lange bæreflade og blinkets design generelt, gør det muligt at fiske med det, i selv 10 centimeters dybde. Uanset hvor man fisker og i hvilken vanddybe, kan dette blink benyttes. Blinket kaster godt under de fleste forhold.

Blinket er et gennemløbsblink og kan bestilles her: DS Angelsport Center

Kystwobleren fra ABU – MO Coast Tobis.

Denne kystwobler har sine gode perioder i Augustenborg Fjord. Dette er en agn ikke mange bruger lokalt, men dem der gør, både lokale og tilrejsende, fanger havørreder i fjorden.

Se et godt eksempel af en flot og tyk havørred fra Augustenborg Fjord, fanget med MO Coast Tobis her: Havørred

Wobleren går højt i vandet, vrikkende fra side til side og når der laves et spinstop, vrikker den også på vej ned gennem vandmasserne.

Kystwobleren fra ABU, kaster godt under de fleste forhold.

Brug gerne varianterne, Nereis – Racer og Spotted Goby, i den kolde tid. I sommerhalvåret, Firepearl – Skyblue og Silver Blade.

Kystwobleren kan bestilles her: DS Angelsport Center

Langelandstobisen – blyanten

Denne meget autentiske og retro-kystwobler, er uhyre effektiv til havørrederne i Augustenborg Fjord. Men kystwobleren fra Langeland er også ganske givende rundt om hele Als – året rundt. Den kan fiskes med i alle dybder.

Nogle af de nyere – Nemo-serien

Nemo på 15 gram, Nemo Slim på 18 gram, Nemo på 20 gram og Nemo King på 22 gram. De nævnte blink er blandt storfangerne i fjorden og rundt om Als generelt i nyere tid. Alle laves af det der hedder Scandic Lures. Alle er støbt og malet i Danmark.

Disse blink kan fiskes med i alle vanddybder. Også i det helt lave vand.

Se dem her: Blink til Als…

Andre agn til Augustenborg Fjord og ørrederne

Som man kan se herunder, er der en spinner imellem de anbefalede agn. Det er der fordi, at spinneren ikke kun gør sig godt i åen eller i den lokale put and take sø. Havørrederne vil nogle dage hellere have en spinner end noget andet. Det gælder flere steder i landet langs kysten og i flere af landets fjorde.

/Jari

Translate »
error: Content is protected !!