Agn til Augustenborg Fjord

Agn til Augustenborg Fjord

Agn til Augustenborg Fjord og havørrederne deri kan læses om her. Der er flere blink og kystwoblere, som fungerer til fjordens havørreder, men disse har vist sig mest stabile/givtige året rundt.

Agn til Augustenborg Fjord - JarisenJarisen – blinket til de største havørreder

Dette blink på lige knap 16 cm. og 35 gram, kan fiskes med overalt. Vægtbalancen i blinket gør, at man selv inde på 20 cm. vand kan lave spinstop. Det fås også i 20 og 26 gram.

Blinket kaster man langt med uanset vind og vejr. Jarisen laves i fangstgivende farver til alle landets havørreder. Uanset om der er tale om fjord eller kyst. Det er særdeles effektivt til kystfiskeriet rundt om Als, samt i Augustenborg Fjord og i Als Sund.

Køb det her: Neptun Fiskegrej…

Agn til Augustenborg FjordJK Paint – Baronessen

Dette nyere blink i rækken af blink, som er aflange og kan fiskes med i lavt vand, gør man sig selv en tjeneste ved at medbringe. Blinket kaster godt, og kan fiskes med overalt på Als, inklusiv i Augustenborg Fjord. Gennemløbsblinket kommer i flere spændende farver og størrelser.

Det kan købes i 9, 15, 19 og 26 gram.

Kobber/sort, rå eller sølv, pink/pearl, brun/hvid (Hundestejlen), rød/sort og klovnen er alle farver der fanger godt på Als. Det hele året rundt.

Baronessen er håndmalet og håndstøbt i Danmark.

Køb blinket online via. Neptun Fiskegrej: Bestil her…

Agn til Augustenborg Fjord og AlsDen udødelige klassiker – OGP Silling.

Denne agn til Augustenborg Fjord, Ole Gregersens Silling, fungerer på mange måder ligesom Knægten og omvendt. Blinket flakker fra side til side, samt op og ned. I et spinstop roterer blinket.

Sillingen har enormt mange havørreder på samvittigheden fra hele landet – Augustenborg Fjord, er bestemt ingen undtagelse.

Farverne der fanges med i den kolde tid, er bla. Hundestejlen – sort/rød – Pattegrisen (OGP variant) – samt kobberflake/sort og Børsteormen.

Om sommeren er det bl.a. farver/varianter som sølv – ALU. Tobisen 2 – Glittersilden – hvid – sort/ALU, som er givende.

En OGP Silling kan fiskes med i alle vanddybder. Den lange bæreflade og blinkets design generelt, gør det muligt at fiske med det, i selv 10 centimeters dybde. Uanset hvor man fisker og i hvilken vanddybe, kan dette blink benyttes. Blinket kaster godt under de fleste forhold.

Blinket er et gennemløbsblink og kan bestilles her: DS Angelsport Center

Abu Sølv Penna til havørreder og kystfiskeri.Kystwobleren fra ABU – ABU Sølv Penna

Denne kystwobler har mange gode perioder i fjorden og langs kysten i Sønderjylland. Dette er en agn til Augustenborg Fjord de lokale bruger, men dem der gør af tilrejsende, fanger havørreder i fjorden.

Wobleren går roligt og vuggende i vandet/vrikkende fra side til side. Den falder hurtigt under spinstop, hvorfor den bedst laves spinstop med fra kysten på Als eller ved de dybere fiskepladser i Augustenborg Fjord. Men… Da den går højt i vandet kan den fiskes med på alle lavvandspladser. Her laves bare kortere spinstop.

Kystwobleren fra ABU, kaster man ikke godt med.

Alle farver på denne kystwobler er fremragende til havørrederne i fjorden og langs kysten på Als.

Den laves i 13 og 18 gram. Begge størrelser er effektive.

Langelandstobisen – blyanten

Denne meget autentiske og retro-kystwobler, er uhyre effektiv til havørrederne i Augustenborg Fjord. Men kystwobleren fra Langeland er også ganske givende rundt om hele Als – året rundt. Den kan fiskes med i alle dybder.

Alle farver på denne kystwobler er meget autentiske/naturtro og alle farvevarianter fungerer i fjorden. Brug den også langs kysten på Als.

Man kan søge på navnet på google og se hvilke butikker der sælger kystwobleren.

Hansen Hot Shot - agn til Augustenborg Fjord.Hansen – Hot Shot

Det meget livlige blink er glimrende til fjordens sommerørreder. Farverne gold/black, Pearl/white, Green Tobis og pink/pearl er gode i fjorden.

Hot Shot fås i 12,5, 18 og 23 gram

Andre agn til Augustenborg Fjord og havørrederne

Som man kan se her under, er der en spinner imellem de anbefalede agn. Det er der fordi, at spinneren ikke kun gør sig godt i åen eller i den lokale put and take sø. Havørrederne vil nogle dage hellere have en spinner end noget andet. Det gælder flere steder i landet langs kysten og i flere af landets fjorde.

Læs mere havørredfiskeri med kystwoblere her: Kystwoblere…

Knæk og bræk og må du få held med dine agn til Augustenborg Fjord. 

/Jari


Book guidede fisketure her: Fiskeguide på Als.,.